1.Seviye Yangın Eğitici Eğitimi - İstanbul Arel Üniversitesi
20485

1.Seviye Yangın Eğitici Eğitimi

Eğitimin Amacı:

İş yerlerinde çalışan personelin tümünün veya yeterli sayıdaki personelin 1 günlük ‘’Temel Yangın Eğitimi’ni ‘’ verebilecek, yangın müdahale planlarını hazırlayabilecek, yangın önleme, söndürme ve kurtarma tekniklerini çalışanlara öğretebilecek, yangın söndürme araç ve gereçlerini kullanmasını öğretebilecek, tahliye esaslarını ve planlamasını yapabilecek ve yaptırabilecek, acil durum müdahale ekiplerini koordine edebilecek ve yıllık tatbikatlarının yaptırılmasını sağlayacak, ekiplerin planlamasını sağlayacak ve bu doğrultuda eğitim programı hazırlayabilecek ‘’Yangın Eğitmenleri’’ yetiştirmektir. Eğitim, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş yerlerinde Acil Durum Hakkında Yönetmelik, Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği ve Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik mevzuatlarına uygun olarak verilmektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Tahliye:

· Tahliye kavramı ve önemi.

· Tahliye planlarının oluşturulması ve uygulanması.

· Acil çıkış yollarının belirlenmesi ve işaretlenmesi.

· Tahliye tatbikatlarının düzenlenmesi ve katılımın sağlanması.

Tahliye Uygulamaları:

· Yangın sırasında doğru tahliye prosedürlerinin uygulanması.

· Kalabalık ortamlarda tahliye yöntemleri ve stratejileri.

· Engelli ve yaşlı bireylerin tahliyesi için özel önlemler.

Oks Eğitimi:

· Oksijenle ilgili temel bilgiler ve tehlikeleri.

· Oksijen kullanımı ve depolama yöntemleri.

· Oksijen tüplerinin güvenli kullanımı ve taşınması.

Acil Durum İş Planlaması Ekipleri:

· Acil durum iş planlaması için ekiplerin oluşturulması ve görev dağılımı.

· Ekip üyelerinin sorumlulukları ve iletişim protokolleri.

· Acil durum senaryoları ve kriz yönetimi.

İşletme Yangın İç Düzenlemesi:

· Yangın risk analizi ve önleme stratejileri.

· Yangın alarm sistemleri, yangın söndürme ekipmanları ve acil durum aydınlatma sistemi.

· Elektrik güvenliği ve yangın çıkış kapılarının düzenlenmesi.

Söndürme Yöntemleri:

· Farklı yangın türlerine yönelik söndürme yöntemleri (su, köpük, kuru kimyasal, karbondioksit vb.).

· Yangın söndürme cihazlarının doğru kullanımı.

· Söndürme ekipmanlarının bakımı ve periyodik kontrolü.

Araç ve Malzeme Bilgisi:

· Yangınla mücadele araç ve malzemelerinin tanıtımı (itfaiye araçları, yangın hortumu, yangın dolapları vb.).

· Yangın güvenliği ekipmanlarının bakımı ve kullanım talimatları.

Yangın ve Yangın Tanımı:

· Yangının tanımı, oluşumu ve yayılma şekilleri.

· Yanıcı maddelerin tanımı ve yangına katkıları.

· Yanma süreci ve yangının aşamaları.

Patlayıcı Ortamlarda ve Tehlikeleri:

· Patlayıcı ortamların belirlenmesi ve sınıflandırılması.

· Patlayıcı maddelerin özellikleri ve tehlikeleri.

· Patlama önleme yöntemleri ve güvenlik tedbirleri.

Uygulama:

· Teorik bilgilerin pratik uygulamalarla desteklenmesi.

· Yangın söndürme tatbikatları ve senaryoların uygulanması.

· Acil durum durumunda doğru müdahale ve tepki becerilerinin geliştirilmesi.

Eğiticinin Eğitimi

Hukuki Mevzuat

SERTİFİKA HAKKINDA

Sertifika: Eğitim süresi boyunca %70 oranında devam zorunluluğunu yerine getiren ve eğitim sonunda yapılacak olan uygulama sınavında başarılı olan adaylara Üniversite Rektörü ve SEM müdürü tarafından imzalı sertifika verilecektir.

Katılım Belgesi: Eğitim sonunda yapılan sınavda başarı sağlayamayan katılımcılar, en az %7o oranında devam koşulunu sağlıyorsa Ada Enstitü onaylı ‘’Katılım belgesi’’ verilecektir.

EĞİTMENLER

CEYHUN TARGIN

KİMLER KATILABİLİR?

· Üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik) programında okuyan veya mezun olanlar,

· 0rtak sağlık güvenlik birimlerinde görev yapan A, B ve C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları,

· Özel eğitim merkezlerinde eğitici olarak çalışanlar,

· İSG uzman adayları,

· Bağımsız veya kuruma bağlı eğitim veren eğiticiler,

· Eğitimci olmak isteyen veya yeni meslek edinmek isteyen en az üniversite ön lisans mezunları,

· Özel firmalarda veya kamu kuruluşlarında görev yapan İSG uzmanları ve ayrıca yangın tahliye ve kurtarma hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler

NASIL KAYIT OLURUM?

Eğitime kayıt yaptırmadan önce dilerseniz 0212 993 00 33 numaralı iletişim numarası üzerinden eğitim danışmanlarımız ile görüşüp bilgi alabilirsiniz. Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra eğitim danışmanız size e-posta, telefon veya sms ile kaydınızın tamamlandığına dair bilgi ulaştıracaktır.

· Satın al butonuna tıklayarak ilgili formu doldurup ödemeyi gerçekleştiriniz.

· Ödemenizi dilerseniz kredi kartı dilerseniz de eft/havale yöntemi ile yapabilirsiniz. İlgili banka bilgileri aşağıdadır. · İlgili eğitimin katılım şartlarında yer alan belgeleri ve dekontu info@adaenstitü.com.tr adresine mail olarak gönderiniz.

EĞİTİM YERİ: Eğitim Arel Üniversitesi Cevizlibağ Yerleşkesinde yapılacaktır.

NOT: Eğitim kontenjanın dolması halinde açılacaktır.

Fatma Purtuloğlu – 0506 041 92 33

Hesap No: 10261664