Fonkisyonel MR Görüntülerde (FMRG) Data Analizi - İstanbul Arel Üniversitesi
17816
post-template-default,single,single-post,postid-17816,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-20422

Fonkisyonel MR Görüntülerde (FMRG) Data Analizi

Fonkisyonel MR Görüntülerde (FMRG) Data Analizi

Eğitim İçeriği

Son yıllarda FMRI beyin görüntüleme teknikleri içinde giderek yaygın bir şekilde kullanılan bir görüntüleme şeklidir. Sinirbilim (nöroloji ve neuroscience), psikofizyoloji, bilişsel psikoloji ve benzeri dallarda kullanılmaktadır.  Hatta, beynin işlevleri hakkında elde edilen bilgilerin çoğunluğu fMRG ile elde edilmiştir. Fonksiyonel MR uygulamaları ile insanın hareketlerinde, konuşmalarında ve düşünmelerinde beyinlerinin hangi bölgelerini ne kadar kullandıkları tespit edilebilmektedir.

FMRI analizleri için öncelikle bilgisayarınızda Matlab ve SPM’in olması gerekir. Katılımcıların önceden bilgisayarlarına Matlab kurdurmaları gerekir. SPM12 bizim tarafımızdan katılımcılara verilecektir. Daha sonra SPM matlaba tanıtılır ve görüntüler SPM kullanılarak niftii formatında kayıt edilir. Daha sonra kayıt edilen görüntüler  ön işleme (realign, coregistration, normalizasyon ve smooth) işlemlerine tabi tutulur. Sonra elde edilen smooth görüntüleri kullanılarak first level specify (postprocessing) işlemine tabi tutularak beyindeki fonksiyonel alanlar belirlenir. Bu elde edilen görüntülerin grup analizleri yapılır.

 

Eğitmen: Prof. Dr. Niyazi ACER

 

Hedef kitle: Tıp alanında çalışan beyin cerrahisi, radyolog, nörolog, biyofizikçi, fizyolog ve anatomist başta olmak üzere bilgisayar, biyomedikal mühendisleri, matematikçiler, psikologlar olmak üzere tüm bilim insanları bu kursa katılabilir.

Bu kurs sonucu makale ve proje yapmak isteyen akademik çalışma yapanlar bu yöntemi kullanarak hedeflerine ulaşabilecektir.

 

Kurs yeri: İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi. Cevizlibağ kampüsü

 

Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.

 

Not: Katılımcılar kendi laptopu ile çalışacaklardır. Bilgisayarların en az 4 GB RAM ve en az i5 işlemcisi olması ve yeterli depo yeri olması önerilir. Bilgisayarlarda Windows tabanlı işletim sistemi olması gerekmektedir. Kurs katılımcıların isteğine göre de online da olabilir.


Ödeme Bilgileri:

Kredi Kartına taksit imkânı

Banka EFT veya Havale Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI

IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01 Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

 

Eğitim Detayları Hakkında:

Ahu Atay Ergin dahili (4099)
Elif Tuğçe Akralı dahili (4199)
0539 795 46 41 – 0850 850 27 35 (4119)

Eğitim Detayları

Tarih:
Tarih Planlanmaktadır

Saat:
10:00-17:15

Eğitim Yeri:
Cevizlibağ Yerleşkesi

Eğitim Süresi:
14 Saat