01 Eyl Barista Eğitimi
Eğitim İçeriği
Programın Amacı: Bu eğitimle kahve kültürü, tarihinden başlayıp değişik yöntemlerle üretilen kahveleri deneyimleyip her birinin sonuçlarını öğrenerek kahve çekirdekleri ve kavurmadan espresso bazlı uygulamalara, makine kullanımına, dükkân operasyonundan Türk kahvesine kadar barista mesleğine dair her detayı öğrenebilirsiniz.
Programa Katılım Koşulları: Barista eğitimi, kahve sektöründe çalışan veya bu sektörde kariyer yapmayı hedefleyen kişiler için tasarlandı.
Program İçeriği: Kahve kültürü , tarihi , tüketimi, içilme alışkanlıkları Popüler kahve türleri etkisi ve yetiştirilmesi Kahve meyvesinin yetiştirilmesi ve oluşumu Kahve yetiştirilen kıtalar ve ülkeler Kahve meyvesinin toplama yöntemleri (Hasat yöntemleri) Islak ve kuru kahve işleme yöntemi Yeşil kahve seçilmesi ve kusurları Kahve kavurma yöntemleri Kahve paketleme yöntemleri Tadım yöntemi (cupping) Kahve öğütme, dozajlama, tamping sanatları Temel süt işleme teknikleri Ürün yapımı Makine kullanım ve bakımları Barista çalışma alanı temel hijyen kuralları Temizlik bakım ve sorun giderme Eğitim sonrası değerlendirme
Sertifika Hakkında: Eğitim sonunda uygulama ile yazılı sınavdan başarılı olanlara Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası ve Barista Akademi tarafından sertifika verilecektir.
Eğitmen: Naim KOCA (BARİSTA AKADEMİ)
Eğitim Yeri: Barista Akademi (Adres; Ferhatpasa mah Samandıra cad 93 sokak no 58 Ataşehir İstanbul )
Ödeme Bilgileri:
Kredi Kartına taksit imkanı- online ödeme
Banka EFT veya Havale
Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01
Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.
Eğitim Detayları Hakkında:
ARELSEM
Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü
arelsem@arel.edu.tr
0850 850 2735 (AREL) Dahili: 4099 – 4119
+90 531 501 58 09
+90 539 795 46 41