Butik Pastacılık - İstanbul Arel Üniversitesi
17490
post-template-default,single,single-post,postid-17490,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-20422

Butik Pastacılık

Butik Pastacılık

Eğitim İçeriği

Pastacılığı mesleğe dönüştürmek isteyen, mesleğini ulusal ve uluslararası düzeyde yapıp bu alanda profesyonelleşmek isteyen ve kendi işletmesini profesyonel bir şef bilinci ile yönetmek isteyen adaylar için hazırlanmış olan programımız sektörün en donanımlı sertifika programıdır. Uygulamalı yapılacak programımızda derslerin içerikleri video olarak da katılımcıların erişimine açılacaktır. Eğitimimiz 4 hafta boyunca hafta sonları yapılacak olup pratik dersler içermektedir. Arel Üniversitesi Gastronomi bölümü akademik kadrosunun yanı sıra sektörde ünlü şeflerden oluşan hoca kadrosu ile bu program sayesinde sizde sektörde yerinizi alabilirsiniz.

1. Hafta:

Pandispanya yapımı

Pandispanyanın katlandırılması ve kaplanmaya hazırlanması

Pasta Kreması Yapımı

Pastanın Krema ile Kaplanması

Renk Bilgisi ve şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamuru ile kaplama

Pastanın süslenmesi (Fiyonk, kenar rulosu yapımı, kalıp çiçeklerle süsleme

2. Hafta:

Pastanın süslenmesi (Fiyonk, kenar rulosu yapımı, kalıp çiçeklerle süsleme

Krema hazırlanması

Şeker hamuru araç gereçlerinin tanıtılması

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Cupcakelerin üzerine krema ile süslenmesi

Cupcakelerin şeker hamuru ile kaplanması

3. Hafta:

Şeker hamuru modelleme eğitimi

 

Modelleme hamuru yapımı

 

İnsan modelleme çalışmaları

4.Hafta:

İnsan modelleme çalışmaları

 

Hayvan modelleme (kedi, ayı, fil vs.)

 

Obje Modelleme

 

Hazırlanan figürlerin pastaya yerleştirilmesi

Katılımcılara Verilmek Üzere;

1.Reçete Kitapçığı

2.Şef Önlüğü

3.Kep

Eğitim Süresi: 40 Saat

Program Koordinatörü

Doç. Dr. Hüseyin Gün, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı.

Şef ve Eğitmen

Şef Sefa Sabırlı, Uzman Eğitici, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.

Ödeme Bilgileri:

Kredi Kartına taksit imkanı- online ödeme
Banka EFT veya Havale

Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01
Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

 

Eğitim Detayları Hakkında:

Ahu Atay Ergin dahili (4099)
Elif Tuğçe Akralı dahili (4199)
0539 795 46 41 – 0850 850 27 35 (4119)

Eğitim Detayları

Tarih:
Tarih Planlanmaktadır

Saat:
10:00-15:00

Eğitim Yeri:
Cevizlibağ Yerleşkesi

Eğitim Süresi:
40 Saat

 

Katılımcı Anketleri