Entelektüel Liderlik ve Kurumsal Performans Sertifika Programı - İstanbul Arel Üniversitesi

Entelektüel Liderlik ve Kurumsal Performans Sertifika Programı

Eğitimin Amacı
Günümüzde insan kaynaklarının ve yöneticilerin donanımları sürekli yükselmekle birlikte yöneticilik ve liderlik becerileri önemini arttırmaktadır. Girişimcilik, yöneticilik ve liderlik kurumsal başarıda başat-öncü role sahip olmaktadır.

Diğer yandan, Y kuşağı ve Z kuşağı insan kaynakları liderlerinin, liderlik niteliğine sahip yöneticilerinin daha donanımlı ve bir yönüyle de daha entelektüel olmalarını beklemektedirler. Bir başka deyimle, ülke ve dünya sorunlarını bilen, bununla kurumunun, işletmesinin bugününü ve geleceğini ilişkilendiren ,Y ve Z kuşağının  kariyerleriyle ilgilenen lider nitelikli yöneticileri talep etmektedirler. Düşünce, anlatım, tartışma, ifade etme, temsil etme, sorun çözme, yenilik yapma gücü yüksek Entelektüel Liderlere gereksinim duymaktadırlar.

Eğitimin İçeriği

• Liderlik Kavramı ve Liderlik Nitelikleri
  • Entelektüel Liderlik Kavramı
  • Entelektüel Sermaye ve Entelektüel Liderlik İlişkisi
  • Y ve Z Kuşağı Bağlamında Entelektüel Liderliğin Gerekçeleri
  • Entelektüel Kavramı ve  Entelektüel Nitelikler
  • Entelektüel Liderlik Özellikleri
  • Duygusal Zeka ,Bilişsel Zeka, Sosyal Zeka ve Toplam Zeka Nitelikleri İle Entelektüel Liderlik İlişkisi
  • Kurumsal Performans, Rekabet Avantajı İlişkisi
  • Kurumsal Performans Unsurları Olarak Strateji Kategorileri ve Entelektüel Liderlik İlişkisi

Kurumsal Strateji liderlik ve  Entelektüel Liderlik İlişkisi

Uluslararası Strateji Liderlik ve Entelektüel Liderlik İlişkisi

İşletme ve İşlevsel Stratejiler Liderlik ve Entelektüel  Liderlik İlişkisi

Eğitime Kimler Katılabilir:

Üst Düzey Yöneticiler, Üst Düzey Yönetici Yardımcıları, Üst Düzey  Yöneticiliği Hedefleyen Orta Düzey Yöneticileri, Entelektüel Dünyanın ve Sektörün Mensupları

EĞİTMEN : Prof. Dr. Ali Akdemir, Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi

Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.

Ödeme Bilgileri

Kredi Kartına Taksit İmkanı

Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Önemli Not: Havale veya EFT ile ödemenizi yaptıktan sonra https://arelim.arel.edu.tr/tr/arelsemegitim link üzerinden dekontunuzu yükleyerek mali ödemenizi tamamlamanız gerekmektedir. Aksi durumda kaydınız tamamlanmamış olur.

Tuba DELİKTAŞ
tubadeliktas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr