İthalat – İhracat Müşteri Temsilciliği Sertifika Programı İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ve Evrim Yazılım İşbirliği İle - İstanbul Arel Üniversitesi

İthalat ve İhracat Müşteri temsilciliği sektöründe kendini geliştirmek isteyen gümrük müşavirliği firmalarında iyi bir kariyer hedefleyen, en az lise mezunu olan herkes katılabilir.İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ve Evrim yazılım işbirliği ile yürütülen programı başarıyla bitiren kursiyerlere gümrük firmalarında işe yerleşme konusunda destek verilecektir.

Eğitim içeriği
Gümrük nedir?
Gümrük Müşavirliği nedir?
Gümrük Müşaviri ve yardımcısı kimdir?
Stajyer kimdir?
Müşteri Temsilcisi kimdir?
YGM müessesesi nedir?
Gümrük Müdürlükler ve Bakanlık Yapısı Hangileridir?
Temel Tanımlar
İthalat Operasyon Süreci
İhracat Operasyon Süreci
Dış Ticarette Kullanılan Belgeler(Beyanname, Atr,Eur1)
Özet beyan, Konşimento/ T1 Belgeleri(Evrak Temin Süreçleri Ve Gümrük Beyannamesi İçin Gereklilikleri)
Küşat İşlemleri, Elleçleme İşlemleri Geçici, Depolama /Antrepo
Ödeme Şekilleri
Teslim Şekilleri
Tareks İzni(Tebliğler Hakkında Bilgilendirme)
Kayıt Belgesi Alma Uygulaması
Firma Kaydı Nasıl Açılır?
Tps Uygulamaları (Dahilde İşleme, Geçici İthalat İzni, Ölçü Ayar İzni, Tarım Ve Veteriner İzinleri,Titck İzni )
Evrim Yazılım İthalat ihracat Modülü (Bilgisayar Laboratuvarında uygulamalı olarak yapılacaktır.)

Eğitmenler:

Atakan ÖRNAL – İGMD Yönetim Kurulu Üyesi – Gümrük Müşaviri
Murat ŞAHİN – İGMD Yönetim Kurulu Üyesi – Gümrük Müşaviri
Mustafa SAĞDIÇ – Gümrük Müşaviri
Senem Bingöl ÇOLAKOĞLU -Gümrük Müşaviri
Sevgi ERGEN- Gümrük Müşaviri
Hasgül YEŞİLYURT- Gümrük Müşaviri
Aygül BAYRAKTAR- Gümrük Müşaviri
Ayşe ERDOĞAN- Gümrük Müşaviri

Kredi Kartına taksit imkanı- online ödeme
Banka EFT veya Havale

Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

50 saat (25 saat uygulama- 25 saat teorik)