Kamu İhale Eğitimi, E-Teklif, OSKA ile Metraj ve Yaklaşık Maliyet Kursu - İstanbul Arel Üniversitesi

Kamu İhale Eğitimi, E-Teklif, OSKA ile Metraj ve Yaklaşık Maliyet Kursu

Betonarme yapılar proje mühendisliği kursu herhangi bir betonarme yapının tasarım, analiz ve boyutlama süreçleri ile çizim standartları ve detayları üzerine yoğunlaşan paket programdır. Kurs kapsamında betonarme yapıların TBDY-2018 ve TS-500 uyarınca tasarım ve analizinin yapılması amaçlanmaktadır. Kurs sürecine betonarme yapılar ve deprem yönetmeliğini kapsayan teorik eğitim, betonarme yapı analiz ve tasarımını kapsayan ETABS eğitimi, benzer şekilde Türkiye’de geçerliliği olan STA4CAD, PROTASTRUCTURE ve İDECAD programdan biri üzerine eğitim verilecektir.

EĞİTİM MODÜLLERİ:

1. BETONARME YAPILARA GİRİŞ

Tasarımda temel ilkeler

Kiriş tasarımı

Kolon tasarımı

Xtract programı

Perde tasarımı

Döşeme ve temel tasarımı

Deprem yönetmeliği tanımlar

Deprem hesapları

Deprem etkisi altında betonarme yapı tasarımı

2. Sta4CAD V14 veya PROTASTRUCTURE Genel Bakış

– Sta4CAD V14 yapı performans analizi ve güçlendirme sekmelerinin tanıtımı

– ‘’TBDY2018, Bölüm 15’’ in incelenmesi

Yapı Bilgi Girişi

Analiz Ayarları

Yapı Analiz Sonuçları

Çizimlerin ve Hesap Raporlarının Oluşturulması

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR:

İnşaat mühendisleri, inşaat mühendisliği öğrencileri ve statik analiz konusunda kendini geliştirmek isteyenler, güncel piyasa şartlarında iş yapmak isteyenler kişiler kendilerini geliştirmek adına bu eğitime katılabilirler.

EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN KATILIMCILARIMIZ;

Betonarme bir binanın statik analizini rahatlıkla yapabilecek, betonarme bir binanın statik analizi yapılırken nelere dikkat edileceğini tamamıyla öğrenecek, statik analiz mantığı ve süreçlerini kavrayacak, betonarme bir binanın statik projesini sıfırdan teori eğitimini alarak güncel TBDY2018 ve TS500 detaylı bir şekilde öğrenecek, yönetmeliklere hazır olacaktır. Çeşitli programlar aracılığıyla modeller oluşturabilecek, örnek bir proje üzerinden tüm detaylarıyla öğrenerek kullanabilecektir.

Katılımcı sayısı : 5-15 kişi

Eğitimin bağlantılı olduğu bölümler: İnşaat Mühendisliği

Eğitimcilerin minimum okul düzeyleri: Üniversite

Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale,
Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.