Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi - İstanbul Arel Üniversitesi
19981

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi

EĞİTİMİN AMACI

Kısa süreli çözüm odaklı yaklaşım danışma sürecinde terapist ve danışmanların kullanacağı özel teknikler bütününden oluşmaktadır. Bu teknikler danışanın problemin yaşanmadığı anlardaki durumu ve güçlü yönlerine odaklanmasına yardım etmekte ve çeşitli ödev ve çalışmalar ile desteklenmektedir. “Sorun yaşanır problem çözülür” bakış açısından hareket ile danışandan hız alarak değişim gerçekleştirilir. Danışan, problemin çözümünde daha önce hiç denemediği yolları denemesi, değişim ve problemin baş edilebilir olduğu dönemleri hatırlamak konusunda cesaretlendirilir. Olumlu yanlar açığa çıkartılarak değişim sağlanır ve bu değişimin sürdürülmesi için gelişimsel katkıda bulunulur. Geçmiş ve gelecek değil Şimdi ve Burada kavramlarına odaklanılır. İşe yarar çözümleri tutup işe yaramayan çözümleri değiştirerek değişimin sürekliliği sağlanır.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapinin Tarihçesi ve Gelişimi

Kısa Süreli Çözüm Odaklı Yaklaşımın Temel Prensipleri ve Terapide Kullanım Alanları

Danışan ile Terapötik İlişki Kurma,

Problem Tanımı Alma ve Problem ile İlgili Amaç ve Hedef Belirleme

Danışanı Yeniden Çerçeveleme

İstisnai Durumları Açığa Çıkarma ve Problemi Derecelendirme

Mucize Sorular ile Danışanı Çözüme Yönlendirme

Motivasyonel Teknikler ile Danışanın Değişim için Cesaret Bulması ve Değişimi Sürdürmesini Sağlamak

Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı Soru Örnekleri ile Role Playler

Yaz, Oku, Yak Tekniği ile Problemleri Somutlaştırma

Bireysel Uygulamalar ile Tekniklerin Kullanımı

Çözüm Odaklı Danışmanlıkla ilgili Uygulama Deneyimlerinin Paylaşılması,

Çözüm Odaklı Danışmanlıkla ilgili Zorlanılan Alanlar Tartışılması

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR

Psikologlar

Psikolojik Danışmanlar

Rehberlik Bölümü Mezunları ile 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri

ÜCRET VE ÖDEME

Eğitim Ücretine : Eğitim, Sertifika ve KDV dahildir.

Kargo Bedeli : Alıcıya Ait

Ödeme Seçenekleri : Kredi Kartı

ARELSEM AKADEMİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIMI

Kesin kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyerlerimize kullanıcı adı ve şifreleri sms ve e-posta yoluyla gönderilecektir.

Kullanıcı adı ve şifre ile internet sitemiz üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz.

Eğitim Videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde yüklü bir şekilde olacaktır.

Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz.

Eğitim Videolarını tamamladıktan sonra sınava giriş yapabilirsiniz.

Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Sınavdan başarısız olan kursiyerlerimize ücret almadan tekrar sınava giriş imkanı sunulmaktadır.

Sınav da başarılı olan kursiyerlerin Sertifikaları, 1 ay içerisinde belirlemiş oldukları adrese gönderilmektedir.

Online Eğitim

Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale

Banka Hesap Numarası:
T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Online Ödeme İçin Tıklayınız.