MR T1 Görüntülerde Segmentasyon Yapma ve Üç Boyutlu Modelleme Sertifika Programı - İstanbul Arel Üniversitesi

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR), canlıların iç yapısını görüntüleme amacıyla tıpta kullanılan yaygın bir yöntemdir. Yüksek düzeyde manyetizmayla canlı doku, yansıtma yöntemiyle görüntülenir. Günümüzde MR özellikle yumuşak dokuları görüntülemede kullanılmaktadır. MRG başta Merkezi sinir sistemi hastalıklarının teşhisinde olmak üzere bir çok nörolojik hastalıkların değerlendirmesinde de sıkça kullanılmaktadır. Fonksiyonel MR görüntüleme (fMRI) ve difüzyon tensör görüntüleme de MR görüntüleme şekilleri altında bulunmaktadır

Bu kursta web tabanlı çalışan volbrain ve mricloud ile beyin Mr görüntüler ilgili web sayfalarına yüklenecek ve sonuçlar alınacaktır. Alınan sonuçlar mricron Gl ve ITKsnap ta açılacak ve üç boyutlu gösterilecektir. Sonuçlar hacim olarak elde edilecek. Kursta önce Mr cihazından alınan DİCOM görüntüler niftii formatına çevrilecek ve aynı zamanda hdr ve img formatına çevrilecek ve tek bir dosya oluşturma öğretilecektir. Sonra oluşturulan dosyalar sşisteme yüklenecektir. Sistemden indirilen dosyalar yorumlanacak ve üç bıyutlu modellenmesi yapılacaktır.

Volbrain ile beyin beyaz cevher, gri cevher, ve toplam beyin hacimleri ile birlikte subkortikal yapıların hacimlerinin hesaplanması gösterilerek uygulatılacaktır. Mricloud ile beyin 286 anatomik bölgeye ayrılacak ve bu bölgelerin tek tek hacimleri elde edilecektir.

Eğitmen: Prof. Dr. Niyazi ACER

Hedef kitle: Tıp alanında çalışan beyin cerrahisi, radyolog, nörolog ve anatomist başta olmak üzere bilgisayar, biyomedikal mühendisleri, matematikçiler, psikologlar olmak üzere tüm bilim insanları bu kursa katılabilir.

Bu kurs sonucu makale ve proje yapmak isteyen akademik çalışma yapanlar bu yöntemi kullanarak hedeflerine ulaşabilecektir.

Kursun süresi: 6 saat

Kurs yeri: İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi. Cevizlibağ kampüsü

Not: Katılımcılar kendi laptopu ile çalışacaklardır. Bilgisayarların en az 4 GB RAM ve en az i5 işlemcisi olması ve yeterli depo yeri olması önerilir. Bilgisayarlarda Windows tabanlı işletim sistemi olması gerekmektedir. Kurs katılımcıların isteğine göre de online da olabilir.

serifekilictas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr

0531 501 58 09 – 0850 850 27 35 (2316)

03 Şubat 2024

Pazar 10:00-17:00