MR T1 ve CT Görüntülerde Segmentasyon Yapma ve Üç Boyutlu Modelleme - İstanbul Arel Üniversitesi
17890
post-template-default,single,single-post,postid-17890,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-20422

MR T1 ve CT Görüntülerde Segmentasyon Yapma ve Üç Boyutlu Modelleme

MR T1 ve CT Görüntülerde Segmentasyon Yapma ve Üç Boyutlu Modelleme

Eğitim İçeriği

Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR), canlıların iç yapısını görüntüleme amacıyla tıpta kullanılan yaygın bir yöntemdir. Yüksek düzeyde manyetizmayla canlı doku, yansıtma yöntemiyle görüntülenir. Günümüzde MR özellikle yumuşak dokuları görüntülemede kullanılmaktadır. MRG başta Merkezi sinir sistemi hastalıklarının teşhisinde olmak üzere bir çok nörolojik hastalıkların değerlendirmesinde de sıkça kullanılmaktadır. Fonksiyonel MR görüntüleme (FMRI) ve difüzyon tensör görüntüleme de MR görüntüleme şekilleri altında bulunmaktadır

CT ise yine klinikte teşhiste yaygın olarak kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Ancak CT görüntüleme MR kadar kolya uygulanamamaktadır.

Bu kursta web tabanlı çalışan volbrain ile beyin Mr görüntüler ilgili web sayfalarına yüklenecek ve sonuçlar alınacaktır. Alınan sonuçlar mricroGl ve ITKsnap ta açılacak ve üç boyutlu gösterilecektir. Sonuçlar hacim olarak elde edilecek. Kursta önce Mr cihazından alınan DICOM görüntüler mricron ile gz formatına çevrilecek ve tek bir dosya oluşturma öğretilecektir. Sonra oluşturulan dosyalar sisteme yüklenecektir. Sistemden indirilen dosyalar yorumlanacak ve üç boyutlu modellenmesi yapılacaktır.

Volbrain ile beyin beyaz cevher, gri cevher, ve toplam beyin hacimleri ile birlikte subkortikal yapıların hacimlerinin hesaplanması gösterilerek uygulatılacaktır. Mricloud ile beyin 286 anatomik bölgeye ayrılacak ve bu bölgelerin tek tek hacimleri elde edilecektir.

Hedef kitle: tıp alanında çalışan beyin cerrahisi, radyolog, nörolog ve anatomist başta olmak üzere bilgisayar, biyomedikal mühendisleri, matematikçiler, psikologlar olmak üzere tüm bilim insanları  bu kursa katılabilir.

Bu kurs sonucu uluslararası makale ve proje yapmak isteyen akademik çalışma yapanlar bu yöntemi kullanarak hedeflerine ulaşabilecektir.

Katılımcı sayısı en fazla 5 kişi olduğunda kurs açılabilir.

Not: Katılımcılar kendi laptopu ile çalışacaklardır. Bilgisayarların en az 4 GB RAM ve en az i5 işlemcisi olması ve yeterli depo yeri olması önerilir. Bilgisayarlarda Windows tabanlı işletim sistemi olması gerekmektedir. Kurs katılımcıların isteğine göre de online da olabilir.

Kullanılacak programlar

  1. Mricron
  2. MricroGL
  3. ITKSnap
  4. 3D Slicer

 

 

CT görüntülerinde ITKsnap ile paranasal sinusların üç boyutlu modellemesi.

Volbrain ile beyin segmentasyonu

Kurs yeri: İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi. Cevizlibağ kampüsü

Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.

 

Eğitim Detayları Hakkında:

ARELSEM
Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü
arelsem@arel.edu.tr
0850 850 2735 (AREL) Dahili: 4099 – 4119
+90 531 501 58 09
+90 539 795 46 41

 

 

Eğitim Detayları

Tarih:
11 Mayıs 2024

Saat:
Pazar 10:00-17:00

Eğitim Yeri:
Cevizlibağ Yerleşkesi

Eğitim Süresi:
6 Saat