06 Ara Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı
Eğitim İçeriği
Aşçılık, topraktan sofraya doğru besinlerin çeşitli yöntemler ile yemeye hazır duruma getirilmesidir. Bu eğitimde topraktan sofraya olan hikâyenin en temel kısımlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek isteyenler, kendi mutfağını profesyonelleştirmek isteyenler veya kendi işletmesini açmak isteyenler için profesyonel aşçılık eğitimi tam kapsamlı bir şekilde programlanmıştır. Aşçılığı sadece yemek yapmakla bırakmayıp, profesyonel mutfak sürecinde tüm temel bilgi ve beceri donanımına sahip olmak isteyen herkes bu eğitime katılabilir.
Aşçılık mesleğini ulusal ve uluslararası düzeyde yapıp bu alanda profesyonelleşmek isteyen adaylar için hazırlanmış olan programımız sektörün en donanımlı sertifika programıdır. Uygulamalı yapılacak programımızda derslerin içerikleri reçete şeklinde katılımcılara verilecektir. Eğitimimiz 4 ay boyunca hafta sonları yapılacak olup pratik ve teorik dersler içermektedir. Arel Üniversitesi Gastronomi bölümü akademik kadrosunun yanı sıra sektörde ünlü şeflerden oluşan hoca kadrosu ile bu program sayesinde sizde sektörde yerinizi alabilirsiniz
1. Hafta: |
Geçmişten Günümüze Gastronomi |
|
Temel Mutfak Bilgisi |
2. Hafta: |
Mutfakta İş Sağlığı & Güvenliği |
|
Gıda Güvenliği & Hijyen |
3. Hafta: |
Beslenmenin Temel İlkeleri |
|
Menü Planlama |
4.Hafta: |
Servis teknikleri ve içecek bilgisi |
|
Barista Teknik Gezi |
5. Hafta: |
Temel Kesim Teknikleri |
|
Fondlar & Çorbalar |
6. Hafta: |
Temel ve Türev Soslar |
|
Kırmızı Etler |
7. Hafta: |
Pişirme Teknikleri - I |
|
Pişirme Teknikleri – II |
8. Hafta: |
Salatalar ve Sosları |
|
Yumurtalar |
9. Hafta: |
Mezeler ve Ordövrler – I |
|
Mezeler ve Ordövrler – II |
10. Hafta: |
Vegan Mutfak |
|
Sebze Yemekleri & Garnitürler |
11. Hafta: |
Tahıl ve Bakliyatlar |
|
Restorant Ziyareti |
10. Hafta: |
Makarnalar |
|
Pilavlar |
11. Hafta: |
Ekmek Yapımı & Ekşi Maya Yapımı |
|
Hamburger Yapımı |
12. hafta: |
Pide, Lahmacun, Pizza |
|
Dünya Mutfakları – I |
13. Hafta: |
Dünya Mutfakları – II |
|
Dünya Mutfakları – III |
14. Hafta: |
Deniz Ürünleri |
|
Kümes Hayvanları |
15. Hafta: |
Temel Pastacılık - I |
|
Temel Pastacılık – II |
16. Hafta: |
Süt ve Süt Ürünleri |
|
Sütlü Tatlılar |
17. Hafta: |
Şerbetli Tatlılar |
|
Meyveli Tatlılar |
18. Hafta: |
Uygulama ve Yazılı Sınav |
· Katılımcılara Verilmek Üzere;
1.Reçete Kitapçığı
2.Şef Bıçağı
3.Şef Ceketi – Şef Önlüğü
Eğitim Süresi: 180 (Cumartesi ve Pazar, 10:00-15:00)
Not: 4 Aylık program sürecinde Konuk Şef, Teknik Gezi ve eğitim sonunda 1 aylık uygulamalı staj imkanı sağlanacaktır.
Program Koordinatörü
Doç. Dr. Hüseyin Gün, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı.
Şef ve Eğitmenler
Dr. Öğr. Üyesi, Özlem Yalçınçıray, , Eğitmen, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Öğr. Gör. Vildan Özhan, Eğitmen Şef, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Aşçılık Programı Bölüm Başkanı.
Öğr. Gör. Nurgül Demet Yorgan, Eğitmen Şef, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Aşçılık Programı Bölümü
Öğr. Gör. Ezgi Acet, Eğitmen Şef, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Aşçılık Programı Bölümü
Şef Sefa Sabırlı, Uzman Eğitici, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.
Eğitim Detayları Hakkında:
Ahu Atay Ergin dahili (4099)
Elif Tuğçe Akralı dahili (4199)
0539 795 46 41 – 0850 850 27 35 (4119)