Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı - İstanbul Arel Üniversitesi
15655
post-template-default,single,single-post,postid-15655,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-20422

Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

Profesyonel Aşçılık Sertifika Programı

Eğitim İçeriği

Aşçılık, topraktan sofraya doğru besinlerin çeşitli yöntemler ile yemeye hazır duruma getirilmesidir. Bu eğitimde topraktan sofraya olan hikâyenin en temel kısımlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek isteyenler, kendi mutfağını profesyonelleştirmek isteyenler veya kendi işletmesini açmak isteyenler için profesyonel aşçılık eğitimi tam kapsamlı bir şekilde programlanmıştır. Aşçılığı sadece yemek yapmakla bırakmayıp, profesyonel mutfak sürecinde tüm temel bilgi ve beceri donanımına sahip olmak isteyen herkes bu eğitime katılabilir.

Aşçılık mesleğini ulusal ve uluslararası düzeyde yapıp bu alanda profesyonelleşmek isteyen adaylar için hazırlanmış olan programımız sektörün en donanımlı sertifika programıdır. Uygulamalı yapılacak programımızda derslerin içerikleri reçete şeklinde katılımcılara verilecektir. Eğitimimiz 4 ay boyunca hafta sonları yapılacak olup pratik ve teorik dersler içermektedir. Arel Üniversitesi Gastronomi bölümü akademik kadrosunun yanı sıra sektörde ünlü şeflerden oluşan hoca kadrosu ile bu program sayesinde sizde sektörde yerinizi alabilirsiniz

1. Hafta:

Geçmişten Günümüze Gastronomi

Temel Mutfak Bilgisi

2. Hafta:

Mutfakta İş Sağlığı & Güvenliği

Gıda Güvenliği & Hijyen

3. Hafta:

Beslenmenin Temel İlkeleri

 

Menü Planlama

4.Hafta:

Servis teknikleri ve içecek bilgisi

 

Barista Teknik Gezi

5. Hafta:

Temel Kesim Teknikleri

Fondlar & Çorbalar

6. Hafta:

Temel ve Türev Soslar

Kırmızı Etler

7. Hafta:

Pişirme Teknikleri - I

Pişirme Teknikleri – II

8. Hafta:

Salatalar ve Sosları

Yumurtalar

9. Hafta:

Mezeler ve Ordövrler – I

Mezeler ve Ordövrler – II

10. Hafta:

Vegan Mutfak

Sebze Yemekleri & Garnitürler

11. Hafta:

Tahıl ve Bakliyatlar

Restorant Ziyareti

10. Hafta:

Makarnalar

Pilavlar

11. Hafta:

Ekmek Yapımı & Ekşi Maya Yapımı

Hamburger Yapımı

12. hafta:

Pide, Lahmacun, Pizza  

Dünya Mutfakları – I

13. Hafta:

Dünya Mutfakları – II

Dünya Mutfakları – III

14. Hafta:

Deniz Ürünleri  

Kümes Hayvanları  

15. Hafta:

Temel Pastacılık - I  

Temel Pastacılık – II  

16. Hafta:

Süt ve Süt Ürünleri

Sütlü Tatlılar  

17. Hafta:

Şerbetli Tatlılar  

Meyveli Tatlılar   

18. Hafta:

Uygulama ve Yazılı Sınav

· Katılımcılara Verilmek Üzere;

1.Reçete Kitapçığı
2.Şef Bıçağı
3.Şef Ceketi – Şef Önlüğü

Eğitim Süresi: 180 (Cumartesi ve Pazar, 10:00-15:00)

Not: 4 Aylık program sürecinde Konuk Şef, Teknik Gezi ve eğitim sonunda 1 aylık uygulamalı staj imkanı sağlanacaktır.

Program Koordinatörü

Doç. Dr. Hüseyin Gün, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı.

Şef ve Eğitmenler

Dr. Öğr. Üyesi, Özlem Yalçınçıray, , Eğitmen, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Öğr. Gör. Vildan Özhan, Eğitmen Şef, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Aşçılık Programı Bölüm Başkanı.

Öğr. Gör. Nurgül Demet Yorgan, Eğitmen Şef, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Aşçılık Programı Bölümü

Öğr. Gör. Ezgi Acet, Eğitmen Şef, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Aşçılık Programı Bölümü

Şef Sefa Sabırlı, Uzman Eğitici, T.C. İstanbul Arel Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.

 

Eğitim Detayları Hakkında:

Ahu Atay Ergin dahili (4099)
Elif Tuğçe Akralı dahili (4199)
0539 795 46 41 – 0850 850 27 35 (4119)

Eğitim Detayları

Tarih:
Tarih Planlanmaktadır

Saat:
10:00-15:00

Eğitim Yeri:
Cevizlibağ Yerleşkesi

Eğitim Süresi:
180 Saat