Profosyonel aşçılık sertifika programı - İstanbul Arel Üniversitesi
15604
page-template-default,page,page-id-15604,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-20422

Profosyonel aşçılık sertifika programı

Eğitim İçeriği


Aşçılık mesleğini ulusal ve uluslararası düzeyde yapıp bu alanda profesyonelleşmek isteyen adaylar için hazırlanmış olan bu program, sektörün en donanımlı sertifika programıdır. Uygulamalı yapılacak programda derslerin içerikleri video olarak da katılımcıların erişimine açılacaktır. Eğitim 4 ay boyunca hafta sonları yapılacak olup pratik ve teorik dersler içermektedir. Eğitimde, İstanbul Arel Üniversitesi Gastronomi Bölümü akademik kadrosunun yanı sıra sektörün ünlü şeflerinden oluşan eğitmen kadrosu ile katılımcılara becerinin bilgi ile harmanlanarak aktarılması amaçlanmaktadır

1. Hafta:
Geçmişten Günümüze Gastronomi
​Temel Mutfak Bilgisi

2. Hafta:
Mutfakta İş Sağlığı & Güvenliği
​Gıda Güvenliği & Hijyen

3. Hafta:
Temel Kesim Teknikleri
​Fondlar & Çorbalar

4. Hafta:
Temel ve Türev Soslar – I
​Temel ve Türev Soslar – II

5. Hafta:
Pişirme Teknikleri – I
​Pişirme Teknikleri – II

6. Hafta:
Temel Gıda Bilgisi (Et ve Et Ürünleri)
Kırmızı Et Yemekleri – I

7. Hafta:
Kırmızı Et Yemekleri – II
​Kümes Hayvanları & Yumurtalar

8. Hafta:
Vejetaryen Mutfağı
​Sebze Yemekleri & Garnitürler

9. Hafta:
Temel Gıda Bilgisi (Tahıl ve Bakliyatlar)
​Pilavlar & Baklagil Yemekleri

10. Hafta:
Makarnalar & Ekşi Maya Yapımı
​Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri

11. Hafta:
Satın Alma, Maliyet Hesaplama & Cost Control
Ekmek Yapımı

12. hafta:
Pide, Lahmacun, Pizza
​Dünya Mutfakları

13. Hafta:
Yılbaşı Menüsü
​Yılbaşı Tatlıları

14. Hafta:
Zeytinyağlı Yemekler
​Meze ve Salatalar

15. Hafta:
Temel Pastacılık – I
​Temel Pastacılık – II

16. Hafta:
Temel Gıda Bilgisi (Süt ve Süt Ürünleri)
​Sütlü Tatlılar

17. Hafta:
Şerbetli Tatlılar

​18. Hafta:
Uygulama ve Yazılı Sınav

Eğitimde Katılımcılara;

​Ders İçeriklerine ait video
Ders Kitabı
Reçete Kitapçığı
Bıçak Seti
Kıyafet Seti:
  – 1 Şef Ceketi
  – 1 Şef Pantolonu
  – 1 Şef Önlüğü
  – 1 Kep
  – 1 Çift Mutfak Ayakkabısı verilecektir.

Eğitmenler:
Prof.Dr. Mehmet BAŞLAR /  Gastronomi Bölüm Başkanı
Nurgül Demet YORGAN / Öğretim Görevlisi
Ezgi ACET / Öğretim Görevlisi
İsmet ÖZTÜRK / Öğretim Görevlisi
Elif ÇITAK / Şef Eğitmen
Doç.Dr. Gül YILMAZ
Furkan Burak Ünal / Öğretim Görevlisi
Atilla Narin YAZAR / Öğretim Görevlisi

Eğitim Tarihi: 18 Aralık 2021

Eğitim Süresi: 180 Saat

Sertifika Hakkında: İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası

Eğitim Yeri: İstanbul Arel Üniversitesi Sefaköy Kampüsü

Ödeme Bilgileri:
Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale

Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01

Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.

Eğitim Detayları Hakkında:
Şerife KILIÇTAŞ
serifekilictas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr
0531 501 58 09 – 0850 850 27 35 (2316)