Aşçılık mesleğini ulusal ve uluslararası düzeyde yapıp bu alanda profesyonelleşmek isteyen adaylar için hazırlanmış olan bu program, sektörün en donanımlı sertifika programıdır. Uygulamalı yapılacak programda derslerin içerikleri video olarak da katılımcıların erişimine açılacaktır. Eğitim 4 ay boyunca hafta sonları yapılacak olup pratik ve teorik dersler içermektedir. Eğitimde, İstanbul Arel Üniversitesi Gastronomi Bölümü akademik kadrosunun yanı sıra sektörün ünlü şeflerinden oluşan eğitmen kadrosu ile katılımcılara becerinin bilgi ile harmanlanarak aktarılması amaçlanmaktadır
1. Hafta:
Geçmişten Günümüze Gastronomi
Temel Mutfak Bilgisi
2. Hafta:
Mutfakta İş Sağlığı & Güvenliği
Gıda Güvenliği & Hijyen
3. Hafta:
Temel Kesim Teknikleri
Fondlar & Çorbalar
4. Hafta:
Temel ve Türev Soslar – I
Temel ve Türev Soslar – II
5. Hafta:
Pişirme Teknikleri – I
Pişirme Teknikleri – II
6. Hafta:
Temel Gıda Bilgisi (Et ve Et Ürünleri)
Kırmızı Et Yemekleri – I
7. Hafta:
Kırmızı Et Yemekleri – II
Kümes Hayvanları & Yumurtalar
8. Hafta:
Vejetaryen Mutfağı
Sebze Yemekleri & Garnitürler
9. Hafta:
Temel Gıda Bilgisi (Tahıl ve Bakliyatlar)
Pilavlar & Baklagil Yemekleri
10. Hafta:
Makarnalar & Ekşi Maya Yapımı
Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri
11. Hafta:
Satın Alma, Maliyet Hesaplama & Cost Control
Ekmek Yapımı
12. hafta:
Pide, Lahmacun, Pizza
Dünya Mutfakları
13. Hafta:
Yılbaşı Menüsü
Yılbaşı Tatlıları
14. Hafta:
Zeytinyağlı Yemekler
Meze ve Salatalar
15. Hafta:
Temel Pastacılık – I
Temel Pastacılık – II
16. Hafta:
Temel Gıda Bilgisi (Süt ve Süt Ürünleri)
Sütlü Tatlılar
17. Hafta:
Şerbetli Tatlılar
18. Hafta:
Uygulama ve Yazılı Sınav
Eğitimde Katılımcılara;
Ders İçeriklerine ait video
Ders Kitabı
Reçete Kitapçığı
Bıçak Seti
Kıyafet Seti:
– 1 Şef Ceketi
– 1 Şef Pantolonu
– 1 Şef Önlüğü
– 1 Kep
– 1 Çift Mutfak Ayakkabısı verilecektir.
Eğitmenler:
Prof.Dr. Mehmet BAŞLAR / Gastronomi Bölüm Başkanı
Nurgül Demet YORGAN / Öğretim Görevlisi
Ezgi ACET / Öğretim Görevlisi
İsmet ÖZTÜRK / Öğretim Görevlisi
Elif ÇITAK / Şef Eğitmen
Doç.Dr. Gül YILMAZ
Furkan Burak Ünal / Öğretim Görevlisi
Atilla Narin YAZAR / Öğretim Görevlisi
Eğitim Tarihi: 18 Aralık 2021
Eğitim Süresi: 180 Saat
Sertifika Hakkında: İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlük Onaylı Eğitim Sertifikası
Eğitim Yeri: İstanbul Arel Üniversitesi Sefaköy Kampüsü
Ödeme Bilgileri:
Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale
Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01
Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.
Eğitim Detayları Hakkında:
Şerife KILIÇTAŞ
serifekilictas@arel.edu.tr – arelsem@arel.edu.tr
0531 501 58 09 – 0850 850 27 35 (2316)