Savunma Sanayiinde Planlama, Tedarik Esasları ve Güncel Gelişmeler Sertifika Programı - İstanbul Arel Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından “Savunma Sanayiinde Planlama, Tedarik Esasları ve Güncel Gelişmeler” konulu sertifika programı 29-30 Haziran 2024 günleri çevrimiçi olarak planlanmıştır.

Programın Amacı ve Kapsamı

Sertifika Programı ile sektör çalışanlarının, sektöre ilgi duyan üniversite öğrencileri ve mezunları ile araştırmacıların Dünyada ve Türkiye’de savunma sanayii ekosisteminin temel unsurları ile gelişen savunma sistemleri hakkında bilgi alt yapısının oluşturulması; savunma planlama ve tedarik süreçlerinin incelenmesi ve değerlendirilmesi; sektörde deneyim kazanmış uzmanların, kurum ve kuruluşlarının bilgi birikimlerinin paylaşılması amaçlanmaktadır.

Hafta sonu çevrim içi olarak yürütülecek Sertifika Programı, Dünyadaki ve Türkiye’deki silahlanma eğilimini; kara, hava, deniz, denizaltı, uzay spektrumundaki silah sistemlerindeki gelişmeleri, Türkiye’nin savunma planlama ve tedarik sistemi ve savunma sanayii yapılanmasını kapsamaktadır.

Eğitmenler

(E) General Alpaslan ERDOĞAN, Dr. Öğr. Üyesi (E) Amiral Mesut ÖZEL, Dr. (E) Hv. Pilot General Hüseyin FAZLA, Prof. Dr. (E) General Oktay BİNGÖL, (E) Albay Ali ŞARLAK, (E) Hv. Svn. Albay Sami ÖZTÜRK, (E) Albay Murat KAYMAKÇILAR, Doç. Dr. (E) Kurmay Albay Ali Bilgin VARLIK ve Dr. Yunus KARAAĞAÇ eğitmen olarak yer almaktadır.

Ayrıca T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Bağlı Şirketlerinin tanıtım brifingleri verilmesi planlanmıştır.

29-30 Haziran 2024

Online Canlı Ders