06 Ara STEM Öğretmeni Sertifika Programı
Eğitim İçeriği
Dünya eğitim gündemi incelendiğinde, bütün dünya üzerinde en çok durulan kavramlardan birisinin STEM olduğu görülmektedir. STEM; Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesi anlamına gelmektedir. STEM eğitimi ile ilgili özellikle ABD’de önemli kaynaklar ayrılmakta, öğrenci ve öğretmen eğitimleri için programlar ve projeler düzenlenmektedir. Üreten, dünya ile rekabet edebilen ve yaratıcı bir toplum olmanın anahtarı fen ve matematik eğitiminin teknoloji ve mühendislik ile entegre edilmesidir.
Bu kapsamda STEM Eğitimi ile öğretmenlere, yenilenen Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak okullarında STEM Eğitimini uygulama konusunda yetkinlik kazandırılması amaçlanmakta olur, özel okul öğretmenleri için ise referans kabul edilmektedir.
Program İçeriği:
- STEM Yaklaşımı Nedir?
- Bilimsel Araştırma Tasarımı
- İnovasyon ve Yaratıcılık Atölyesi
- Proje ve Problem Tabanlı STEM Aktiviteleri uygulamaları
- Mühendislik Tasarım Atölyeleri
- STEM Ders Planı Hazırlama Atölyesi
- STEM Ders Planı Hazırlama ve Uygulama Atölyesi
- STEM Ders Planı Hazırlama, Uygulama ve Değerlendirme Atölyesi
Tüm eğitim programı çevrimiçi dersler ve görevler şeklinde yürütülecektir. Eğitimde 20 saat teorik ders ve 20 saat uygulama görevi gerçekleştirilecektir. Programda yönergeli ve yönergesiz STEM aktivitelerine yer verilecektir. Yapılan aktiviteler okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede, özellikle Fen Bilimleri ve Matematik derslerinde kullanılabilecektir. Okul öncesi için farklı teknikler belirtilecek olup, programda pedagojik olarak teknikler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca katılımcılara yüzlerce aktivite örneğini bulabilecekleri yerler gösterilecektir. Program basit ve atık malzemelerin aktivitelerde kullanımı üzerine kurulu olduğundan, katılımcılarımız okullarında ek maliyetlere gerek kalmadan STEM eğitimini doğru tekniklerle uygulayabilecektir.
Program sonunda katılımcıların hazırladıkları tüm belgeler, elektronik olarak talep edilecek ve bir sınav gerçekleştirilecektir.
Sertifika Hakkında: Rektörlük Onaylı ve E-Devlet’te Sorgulanabilen Eğitim Sertifikası Verilecektir.
Ödeme Bilgileri:
Kredi Kartına taksit imkanı
Banka EFT veya Havale
Banka Hesap Numarası: T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
SEFAKÖY TİCARİ YAPIKREDİ BANKASI
IBAN NUMARASI: TR33 0006 7010 0000 0078 5211 01
Ödeme yapılırken açıklama kısmına; EĞİTİM ADI – T.C. KİMLİK NO – AD SOYAD yazılması gerekmektedir.
Eğitim Detayları Hakkında:
Ahu Atay Ergin dahili (4099)
Elif Tuğçe Akralı dahili (4199)
0539 795 46 41 – 0850 850 27 35 (4119)