UI/UX Design Uzmanlığı Sertifika Programı - İstanbul Arel Üniversitesi
20483

UI/UX Design Uzmanlığı Sertifika Programı

Eğitimin Amacı:

Bu sertifika programı, katılımcıların kullanıcı deneyimi tasarımı konusunda hem teorik hem de pratik bilgi sahibi olmalarını ve bir UX/UI tasarımcısı olarak kariyerlerinde ilerlemelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Program boyunca, katılımcılar kullanıcı deneyimi prensiplerini ve ilkelerini öğrenecek, estetik arayüz tasarımı için gerekli teknikleri öğrenecek ve Figma gibi popüler bir yazılımı kullanarak web siteleri ve mobil uygulamaların tasarımını yapabileceklerdir.

Program ayrıca, katılımcıların kendi portfolyolarını oluşturmalarına yardımcı olacak ve sektördeki güncel trendler ve dinamiklere uygun olarak özgün ve etkili kullanıcı deneyimi tasarımları ortaya koyabilecekleri bir ortam sağlayacaktır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Kullanıcı Deneyimi Temel Kavramı

· Kullanıcı Deneyimi (UX) Nedir?

· Uygulamalar ve Yaklaşımlar

· Neden İhtiyaç Duyuldu?

· Birlikte Çalıştığı Alanlar Neler?

Araştırma Teknikleri ve Fikir Geliştirme

· Kullanıcı Araştırması Nasıl Yapılır?

· Kullanıcı Araştırma Teknikleri Nelerdir? Fikir Geliştirme ve Görselleştirme

· İlişki Haritası Oluşturma ( Affinity Map)

UI Tasarımı

· UI Tasarım İlkeleri

· UI Elemanları

· Tasarım Kütüphaneleri

Wireframe

· Temel Tasarım Prensipleri

· Mobil Ekran Tasarlama

· Web Ekran Tasarlama

Figma veya XD

· Proje Fikrinin Görselleştirilmesi

· Arayüz Grafik Öğeleri

Prototipleme

· Hangi Aşamada Prototipleme Kullanılır?

· Prototipleme Nasıl Oluşturulur?

· Mobil ve Web Arayüz Tasarımının Prototipinin Oluşturulması

Geliştirme ve Düzen, Denge, Tipografi ve Renklerin Etkin Kullanımı

· Temel Düzen, Denge, Tipografi ve Renk Kavramları

· Okunabilirlik ve Okunaklık

· Renklerin Anlamı ve Etkisi

· Renk Paleti Oluşturma

SERTİFİKA HAKKINDA

Sertifika: Eğitim süresi boyunca %70 oranında devam zorunluluğunu yerine getiren ve eğitim sonunda yapılacak olan uygulama sınavında başarılı olan adaylara Üniversite Rektörü ve SEM müdürü tarafından imzalı sertifika verilecektir.

Katılım Belgesi: Eğitim sonunda yapılan sınavda başarı sağlayamayan katılımcılar, en az %7o oranında devam koşulunu sağlıyorsa Ada Enstitü onaylı ‘’Katılım belgesi’’ verilecektir.

EĞİTMENLER

Gökhan HAYTA

KİMLER KATILABİLİR?

• Proje Yöneticileri
  • Grafik ve Web tasarımcıları
  • Ürün müdürleri
  • Kariyerine bu alanda devam etmek isteyen herkes

NASIL KAYIT OLURUM?

Eğitime kayıt yaptırmadan önce dilerseniz 0212 993 00 33 numaralı iletişim numarası üzerinden eğitim danışmanlarımız ile görüşüp bilgi alabilirsiniz. Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra eğitim danışmanız size e-posta, telefon veya sms ile kaydınızın tamamlandığına dair bilgi ulaştıracaktır.

· Satın al butonuna tıklayarak ilgili formu doldurup ödemeyi gerçekleştiriniz.

· Ödemenizi dilerseniz kredi kartı dilerseniz de eft/havale yöntemi ile yapabilirsiniz. İlgili banka bilgileri aşağıdadır. · İlgili eğitimin katılım şartlarında yer alan belgeleri ve dekontu info@adaenstitü.com.tr adresine mail olarak gönderiniz.

EĞİTİM YERİ: Eğitim online yapılacaktır. Kaydınız gerçekleştikten sonra eğitim danışmanlarımız sizlerle iletişim sağlayacaktır.

NOT: Eğitim kontenjanın dolması halinde açılacaktır.

Fatma Purtuloğlu – 0506 041 92 33

Hesap No: 10261664